COACHING

COACHING

De kracht van coaching:

Zonder dat we het doorgaans beseffen, nemen we de hele dag en vrijwel ons hele leven stress op onze nek waardoor we onszelf niet meer vrij en positief kunnen uiten.

Daarnaast is het zo dat we constant onder invloed staan van onze leefomgeving. We zijn ons er meestal niet van bewust hoe sterk de invloed is van onze omgeving en de denkpatronen en gedragspatronen die we van uit onze jeugd in meer of mindere mate hebben overgenomen totdat we besluiten een andere richting in te slaan.

Herken je dat dat je familie of vrienden of partner plots gaat dwarsliggen?

Dat komt simpelweg omdat ze niet langer kunnen begrijpen waarmee jij bezig bent en/of jou niet meer kunnen bijbenen en zich daarbij genoodzaakt zien om ook hun leven te veranderen waarvoor men niet gekozen heeft.

Het schip en de bemanning

Tot ongeveer ons zevende levensjaar absorberen wij als mens alles wat tegen ons gezegd wordt, en alles wat we horen en zien, zonder filter, zonder onderscheidingsvermogen, zonder de mogelijkheid of de capaciteit om iets te veranderen aan onze situatie waarin we leven. Ook de angsten, frustraties en gevoelens van boosheid of vreugde nemen we onbedoeld en onbewust op in ons geweldige computersysteem wat ons jarenlang draaiende houdt en ons daarbij heeft beschermd.

Dit slaat zich allemaal op in ons onderbewuste brein, net zoals een groot stoomschip waarin onderin het ruim de bemanning de ketels opstookt om naar het warme Hawaï af te varen.

Wanneer de kapitein, de bewuste geest, echter naar het koude Alaska wilt reizen, zal de bemanning onderin echter flink gaan dwarsliggen want uiteindelijk bepalen zij waar het schip heen vaart.

Zo werkt dit ook bij de mensen zo. Er zijn namelijk maar een paar methodes die ervoor zorgen dat de onderbewuste geest in overeenstemming komt met de kleinere bewuste geest.

 • Repeterende Herhaling van affirmaties, van het horen en opschrijven van positieve kennis, bijvoorbeeld door het luisteren naar bepaalde audio’s die gaan over bewustwording en persoonlijke groei.
 • Een crisissituatie waardoor iemand opeens besluit een totaal andere route in te slaan.
 • het wegnemen, oplossen en effectief opruimen van barrières en oude blokkades en bijvoorbeeld angsten en emoties die duidelijk niet van jezelf zijn maar die je hebt aangenomen, doorgaans om jezelf te beschermen.

Voor alledrie deze opties bied ik als coach begeleiding en technieken en methodes die jou de juiste richting uitwijzen.

Bewustzijn brengt verandering.

We zijn allemaal mensen en we leven allemaal op deze prachtige planeet, en in principe hebben we allemaal dezelfde soort wensen en verlangens, maar ook allemaal onze eigen en tegelijkertijd gelijkaardige blokkades en dingen waarmee we worstelen.
Wanneer je jezelf daarvan bewust bent, dan zijn vaak die lastige situaties niet meer zo’n enorme uitdaging vooral niet zodra je weet dat er mensen zijn die jou altijd steunen en jou begeleiden op jouw pad naar bewustwording.

Het leven wordt immers geacht leuk en fijn te zijn. Gelukkiger zijn, gaat er vooral om ons beter te voelen. Stapje voor stapje, beter en beter en beter!

Vragen die jij jezelf kan stellen:

Waar loop jij tegenaan? Waarmee worstel jij regelmatig? Wat houdt jou tegen?

Hoe zou jouw leven eruit zien als je een magische toverstaf had waarmee jij jouw droomleven zou kunnen creëren, een leven wat geloofwaardig is voor jou?

Hoe zou het voor je wanneer jij werkelijk JOUW leven zou kunnen leven, zonder ruis en stress, maar met veel plezier en groot gemak, in flow?

Hoe zou het zijn als dit vele malen gemakkelijker is dan jij wellicht denkt?

Waarom zou je een coach nemen?

 1. Omdat je niet opnieuw het wiel wilt gaan uitvinden.
 2. Omdat een goede coach jou aan de hand neemt naar dieperliggende oorzaken die jou telkens belemmeren.
 3. Omdat je met een goede coach eenvoudig en op effectieve wijze jouw blokkades kan aanpakken en opruimen.
 4. Omdat iedereen wel een goede mentor kan gebruiken en het niet alleen hoeft te doen.
 5. Omdat een goede coach jou wijze inzichten kan verschaffen.
 6. Omdat je veel sneller tot doeltreffend resultaat komt.
 7. Omdat je met veel meer gemak en plezier jouw dromen kan waarmaken.
 8. Omdat je met een coach pas echt jouw volle potentieel kan bereiken.
 9. Omdat je stress-vrij wilt kunnen leven en jezelf vrij wilt voelen om jezelf evenwichtig en met vreugde te uiten.
 10. Omdat je echt van  jouw leven wilt gaan genieten.
 11. Omdat je nooit het hele plaatje kan zien, als jij degene bent die in het frame staat.

Neem CONTACT met me op voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Teksten: Copyright Erika Happyarts 2018, alle rechten voorbehouden.