TRANSFORMATIE

TRANSFORMATIE

TRANSFORMATIE Coaching.

Jouw geluksgevoel zit reeds in jou!

Veel mensen die zich voor het eerst op het pad van persoonlijke groei begeven en zich verdiepen in de Wet van de Aantrekkingskracht, denken dat ze vanaf dag 1 gelukkig en vrolijk moeten zijn en zich niet meer verdrietig of gefrustreerd mogen voelen. Ze gaan er ten onrechte vanuit dat ze de hele dag met een grote glimlach op hun gezicht moeten lopen en zich de hele dag blij moeten voelen terwijl zij zich gefrustreerd of angstig voelen, maar niets is minder waar.
Het is dan ook een enorme misvatting om te denken dat je geen menselijke emoties mag hebben omdat je anders alleen maar gelijkaardige vervelende situaties aantrekt.

Gelukkig zijn, gaat daarentegen absoluut niet om te doen alsof jij vrolijk en blij bent, want dat levert enkel grotere frustratie en ongenoegen in jezelf op omdat dat niet de waarheid is van hoe jij jezelf op dat moment echt voelt. Zo werkt dat niet!

Je kan het vergelijken met een gevulde appelmand, als je verse appels legt op de oudere vruchten die langzaam aan het verrotten zijn, dan zullen de verse appelen op een gegeven moment ook aangetast worden. Daarom zul je toch eerst de mand met de slechte vruchten moeten omdraaien boven de vuilnisbak of composthoop en de mand moeten schoonmaken, voordat je er opnieuw vers fruit in legt.

Daarbij zijn de meeste mensen niet gewend om zich zomaar gelukkig te voelen. We zijn met zijn allen nog steeds geprogrammeerd op een 9-tot-5-mentaliteit waarin nauwelijks ruimte is om onze natuurlijke energiestroom, ons eigen ritme te volgen en om onze eigenheid en onze kwaliteiten ten volle naar buiten te brengen.

Onze menselijke programmering

Zonder dat we het beseffen, hebben we zoveel negatieve denkpatronen en gedragspatronen overgenomen van ouders, opvoeders, leraren, vriendjes en vriendinnetjes of hun ouders. En de meeste van deze patronen gaan over geld, tekort aan geld, geldgebrek, schulden, moeizame of stukgelopen relaties, gedoe op het werk of op school, die uiteindelijk allemaal terug te voeren zijn naar één enkel ontbrekend aspect: Zelfwaardering, Zelfvertrouwen, Zelfliefde, Pure Liefde.

De meeste Westerse mensen weten niet eens wat gelukkig zijn echt inhoudt want zonder uitzondering heeft bijna niemand van ons ooit geleerd om zichzelf ten volle en compleet te waarderen en alle kanten van zichzelf volledig te accepteren en lief te hebben, ook de duistere kantjes van jezelf of de emoties die jij diep hebt weggestopt om jezelf te beschermen. Het is niet meer dan menselijk.

Transformatie begint in principe altijd eerst met het aanpakken en opruimen van dieperliggende oorzaken en de storende emoties die op dat moment op de voorgrond treden, en/of de lastige situaties waarmee je worstelt.
Meestal is dat allemaal heel nauw met elkaar verbonden. Het inzicht krijgen, in welke zin dit met elkaar is verweven, is voor de meeste mensen heel verhelderend. Bewustzijn brengt immers verandering!

Vrijwel alle methodes en loslaattechnieken waarmee ik werk, pakken daarom altijd eerst de onderliggende vervelende emoties aan zodat die deels of zelfs helemaal verdwenen zijn, voordat er gewerkt wordt aan de hoopvolle positieve gevoelens en prachtige en krachtige affirmaties.

Dat is een van de hoofdredenen dat de tweede stap naar gelukkig zijn, dan ook coaching is, en dat ik aanstuur op transformatiecoaching. Vooralsnog vindt dit soort coaching plaats in een 1-op-1 gesprek met mij, in een afgesproken trajectperiode, van 3, 6 of 9 maanden. Langer mag natuurlijk ook.
Heb je interesse in een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met mij op.

Binnenkort bied ik ook groepscoaching aan, training en seminars. Mijn uiteindelijke doel is echter toewerken naar het geven van bijzondere retreats in het buitenland in een hele kleine groep van max. 10 personen.

Gelukkig zijn, zit in een klein hoekje.

Het is eenvoudiger dan je denkt want gelukkiger zijn, gaat erom om jezelf beter te voelen, en er een goede gewoonte van te maken om jezelf beter te voelen, ook op de lastige momenten, vooral wanneer het moeilijk is en vooral wanneer je jezelf rottig voelt en enkel zin hebt om deze dag, week of maand over te slaan…

Juist tijdens dit soort moeilijke periodes is het belangrijk om te kijken naar de prettige en mooie dingen in jouw leven die er vast wel zijn en die jij wellicht kan gebruiken als springplank om een nieuwe toekomst tegemoet te gaan. Begin klein, doe het met baby-stapjes totdat het positievere gevoel in jezelf zich lijkt uit te breiden. Laat het groeien.

Probeer in ieder geval iets te vinden in je leven waarover jij jezelf goed en beter voelt, wat mooi of fijn is, waarvan je blij wordt om te doen. Wie in jouw leven geeft jou wel liefde, aandacht en steun? Kijk daarnaar. Lees stap 1 van mijn blog: Dankbaarheid.
Neem ook vooral contact met mij op als je er op je eentje niet uitkomt. Je staat er niet alleen voor!

Het is mijn intentie om mensen blijvend gelukkiger te maken en iedereen de weg te wijzen naar hun eigen natuurlijke kwaliteiten en gaven die in ieder mens schuilen, zodat zij allemaal stuk voor stuk hun grote dromen waarmaken op een grandioze manier. Waarom? Omdat zij de verbinding hebben gelegd naar hun eigen hart en zelfwaarde. Dat kan jij ook!
Het wordt tijd om echt van jouw leven te gaan genieten.

Wil je het zo spoedig mogelijk starten? Klik dan op PROGRAMMA voor mijn nieuwste online training. Graag tot ziens.

***

Teksten: Copyright Erika Happyarts 2018