Stap 7. Geel, INNERLIJKE KRACHT.

Stap 7. Geel, INNERLIJKE KRACHT.

Geel, INNERLIJKE KRACHT, Stap 7 naar Geluk

Vandaag de laatste stap naar geluk!

Geel is de kleur van de zonnevlecht, ons eigen krachtcentrum bij de maagstreek. De zonnevlecht is de plek van ons zelfbewustzijn en onze wilskracht, evenwicht, handelen uit zelfvertrouwen, intelligentie en levenslust. Geel is een zonnige en vrolijke kleur die staat voor licht, helderheid, inspiratie en nieuwsgierigheid.

De affirmatie die hierbij hoort:
Ik doe. Ik handel uit zelfvertrouwen. Ik ben zelfverzekerd. Ik ben waardevol!

De laatste stap in de kleurencirkel van de Regenboogmethode is geel.
Wanneer deze zonnechakra in evenwicht is, zal je van nature zelfverzekerd zijn en dat uitstralen waardoor jij met meer gemak kansen naar jezelf toetrekt of ze zelf in werking zet en deze kansen eenvoudig en snel verwezenlijkt.
Helaas hebben de meeste mensen al vroeg in hun leven te horen gekregen dat ze maar een toontje lager moesten zingen en dat ze vooral niet teveel mogen vragen of zogenaamd opeisen. Veel mensen hebben zelfs afgeleerd om voor zichzelf op te komen of krachtig op te treden voor zichzelf en voor zichzelf iets moois te vragen, wat eigenlijk te bizar voor woorden is dat we in deze cultuur nog steeds zo beperkend opgevoed worden.
Wanneer een andere persoon ons probeert te beperken en onze kracht aan banden probeert te leggen, zegt dat alles over die persoon en in principe niets over ons, over jou.

Toch is de prachtige persoon in de spiegel de meest belangrijke persoon in ons leven, in JOUW leven, de beste vriend of vriendin die je ooit zult hebben, de beste teamgenoot. Jouw teamgenoot steunt jou dus is het van groot belang om jouw teamgenoot altijd te steunen en waardering te geven.
De natuurlijke zelfverzekerdheid en de zelfliefde die wij horen te hebben, is juist grandioos en maakt het leven en de kwaliteit van leven zoveel makkelijker, fijner, beter, eenvoudiger, prettiger, aangenamer, en geeft zoveel vervulling en voldoening. Kansen en mogelijkheden komen als vanzelf op ons pad waardoor we onze dromen kunnen waarmaken.
Daar weet ik alles van. Wel is het van groot belang om een goede basis en fundering te leggen die veel dieper gaat dan oppervlakkige uiterlijkheden om te voorkomen dat oude patronen opnieuw naar boven drijven zodra men te maken krijgt met lastige uitdagingen

Meer zelfverzekerdheid krijg je zo:

Hoe vergroten wij nou ons zelfvertrouwen op een goede manier die langdurig is en werkelijk voldoening geeft?
De vragen die je jezelf kan stellen, kun je het beste op papier beantwoorden zodat je het kan teruglezen. Probeer met zo min mogelijk oordeel te antwoorden. De bedoeling is om jouw zelfvertrouwen te vergroten, en zeker niet om jezelf alweer genadeloos af te branden of te bekritiseren. Wees lief voor jezelf, voor de verandering!
Zet er een spiegel bij en kijk naar jezelf alsof je naar jouw beste vriend of vriendin zou kijken, zonder enig oordeel. Dat is veel minder eng dan jij zou denken. Je hebt mijn toestemming om naar jezelf met liefde te kijken! Koop hiervoor een apart mooi schrijfboek en een pen met blauwe inkt zodat het een speciaal momentje voor jezelf wordt.

  • Wie is die mooie vrouw of knappe man in de spiegel?
  • Wat kan ik voor mezelf doen om gelukkiger te worden?
  • Wat heb ik nodig om mezelf meer te waarderen?
  • Wat kan ik mezelf geven wat mijn hart verwarmt en me raakt?

Sluit van tevoren jouw ogen en leg je handen op jouw hart om de verbinding met je lichaam te maken, en minder te gaan denken en analyseren. Niet doen, het gaat immers erom om contact te maken met jouw gevoel en met jouw hart.
Ben je toch onrustig? Doe de oefening dan op een ander moment als je alleen bent of meer rust ervaart.
Adem naar je handen toe en telkens bij het inademen, zeg luidop: “Dankjewel.”
Herhaal dit ongeveer tien keer na elkaar totdat jij rust in jezelf voelt en tijd onbelangrijk is geworden. Het moet supergoed voelen zodra jij jouw ogen opent!

Evaluatie voor jezelf:
Hoe heb je deze oefening ervaren?

Wat is de meest magische ervaring geweest nadat je deze oefening gedaan had?

Wanneer je al deze vragen beantwoord hebt, dan wil ik jou van harte feliciteren want dan ben je uitzonderlijk geïnspireerd om levensvervulling te vinden en gelukkiger te zijn. Bravo! Vier dit succes voor jezelf, en geniet ervan! Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!

Jij bent het waard, ik steun jou in al jouw kracht, grootsheid en overvloed aan mogelijkheden, vanuit mijn hart.

Alle teksten op deze website: © Copyright Erika Happyarts 2018

Reageren is niet mogelijk.