Stap 1. Groen: DANKBAARHEID.

Stap 1. Groen: DANKBAARHEID.

Groen, de eerste stap naar geluk: Dankbaarheid.

Groen is de kleur van de hart-energie of de hart-chakra. De affirmatie die hierbij hoort, is: Ik ben liefde.

Groen is verder ook de kleur van rust, natuur, frisse jonge groene planten, vernieuwing, neutraliteit, groen licht, goedkeuring, nieuwe kansen.

Module 1, dankbaarheid en harmonie.

Ben je ooit op zoek gegaan naar een klavertje vier? Ben je ooit bewust op zoek gegaan naar een van de kleinste plantjes ter wereld?
Dan weet je ook dat je op zoek was naar iets speciaals en iets unieks. Er zijn immers velden en tuinen vol met klavertjes met drie blaadjes maar slechts een enkeling met vier blaadjes.
Daarom wordt het klavertje vier in de Westerse landen als gelukssymbool gezien, het brengt jou geluk en nieuwe kansen, met name omdat het zo bijzonder is.
Wanneer je het geluk (luck, chance) hebt, er eentje te vinden, ben jij de uitverkoren persoon.

Vergeet echter niet dat jij degene was die er bewust op zoek naar bent gegaan, en dus dat jij openstaat om een boodschap van het universum te ontvangen die aangeeft dat jij op de juiste weg bent om jouw grote dromen waar te maken en dat de kansen voor het oprapen liggen, of voor het plukken.

Als je goed kijkt naar een klavertje, dan zie je dat dit uit vier hartjes bestaat. En zodoende ook het tweede groene symbool voor dankbaarheid en harmonie: een groen hartje.

Hoe kan jij gelukkiger worden?

Laat ik jou een vraag stellen: Waar kijk je naar? Ben je bewust van de mooie en fijne en meestal kleine dingen of kijk je telkens naar alles wat er mis gaat? Waar gaat de meeste aandacht naar uit in jouw leven?

Ga eens bewust aandacht geven aan de kleine leuke, lieve dingen die iemand voor je doet, ook vreemden en onbekenden, ga ook eens bewust kijken waar jij blij van wordt, waar je van houdt, wat jou een goed positief gevoel geeft, ga eens kijken naar de vele uren zon die je die dag genoten hebt, ook al zat je binnen achter je bureau.

Hoe meer je jouw aandacht richt op de leuke, fijne momenten, hoe meer deze momenten zich lijken te vermenigvuldigen. Hoe dankbaarder je bent, hoe meer je namelijk zult krijgen en zien om dankbaar voor te zijn.

Door dagelijks dankbaarheid op te schrijven en antwoord te geven op de volgende vragen, kan je nu al meer plezier en vreugde gaan ervaren. Koop daarvoor een mooi schrijfboek en een blauwschrijvende pen en schrijf liefst in de ochtend 5 tot 10 dingen op waarvoor je dankbaar bent.

  • Wat heb jij om dankbaar voor te zijn?
  • Wat heb jij in jouw leven waarvoor je blij kan zijn?

Waarom zou je dankbaar zijn?

Een gelukkig persoon voelt zich dankbaar en doelbewust in zijn waardering.

Wanneer je een dagelijkse gewoonte maakt van dankbaar te zijn voor de kleine en de grote dingen in jouw leven, geef je bewust aandacht hier aan. Je zult dus steeds meer verrassende, leuke, fijne, toffe, leuke ervaringen krijgen waar je blij om bent en nog eens extra dankbaar voor kunt zijn. Alles waar je aandacht aan geeft, groeit! Dat is een universele wet.

Dankbaarheid is dus bewust op zoek gaan naar de fijne en mooie dingen zodat jij jezelf beter gaat voelen! 

Laat ik je dit vertellen, telkens als ik dankbaar ben, gebeuren er wonderlijke dingen en krijg ik opvallend vaak te maken met vriendelijke, behulpzame en gulle mensen, ook onbekenden.

Ik heb deze blogpost zitten schrijven in zo’n koffie-lunchroom met bio-producten en behalve een thee (theepot) ook een mini-taartje. De taartjes zijn relatief duur vergeleken bij het formaat hiervan.

Bij het afrekenen ziet de barman dat ik een frambozentaartje had genomen: “Weet u wat, u krijgt deze van mij. Dat is beter dan ze te moeten weggooien!”

En hij schuift er zomaar drie in een doosje, dus heb ik voor 9 euro aan gratis taartjes gekregen. Zomaar. Ben ik dankbaar? Oh, absoluut! En lekker dat ze zijn. Dankjewel! ?

Jaren geleden, in 2010 ben ik ooit begonnen met het schrijven van dankbaarheid. Inmiddels heb ik stapels volgeschreven notitieboeken aangezien ik dit dagelijks doe.

De resultaten zijn op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. Ik heb een hele moeizame relatie weten te herstellen, ik heb grote schulden kunnen oplossen en zelfs meerdere kwijtscheldingen en meerdere teruggaves gehad, ook van instanties en bedrijven waarvan je meestal nul op request krijgt. En vrijwel alles is in mijn eigen voordeel. Dankjewel! ?

Verder heb ik ook kleinere dingen voor elkaar gekregen, mooi stralend zonnig weer voor evenementen, hulp met bagage, zo vaak gratis bloemen bij de supermarkt, gratis taartjes, en stuk voor stuk is dit te danken geweest aan de kracht van dankbaarheid. Dankjewel! ?

Je kan het zo gek niet bedenken of ik heb het wel een keertje met grote dankbaarheid op voorhand opgeschreven alsof het reeds gebeurd was.

Teksten en foto-materiaal: Copyright Erika Happyarts 2018, alle rechten voorbehouden.

Reageren is niet mogelijk.