Stap 3. Indigo, VISIE.

Stap 3. Indigo, VISIE.

Indigo, VISIE, stap 3 naar geluk

Nachtblauw is de kleur van visie en intuïtie, de chakra of het energiepunt wat staat voor het derde oog, het middelpunt tussen onze ogen waar Indische getrouwde vrouwen een rode stip dragen. Het wordt niet voor niets het derde oog genoemd omdat het letterlijk de plaats is van hogere visie.

INTUITIE VOLGEN & VISIE VORMEN:

  • Intuïtie volgen, betekent ook buiten de gebaande paden en de vastomlijnde patronen treden, op een manier die goed voelt, of waarvan je weet dat dit een positieve uitkomst zal brengen, die bijdraagt aan het grotere geheel.
  • Visie vormen: Inzichtelijk maken van jouw wensen, doelen en dromen, die belangrijk voor jou zijn en in overeenstemming met jouw buikgevoel.

Het is een kleur die meestal in één zin genoemd wordt met termen als spiritualiteit en verlichting. Toch is deze kleur veel aardser dan men zou verwachten.

Elk mens heeft immers een derde oog, de diepe wijsheid en visie in zich om zijn of haar levensdoel waar te maken en volgens onze hoogsten waarden te leven. Wanneer wij volledig en op elk moment onze intuïtie volgen en ons hart dan wordt het leven niet alleen eenvoudiger maar vooral ook fijner en prettiger. We hoeven dan geen compromis meer te sluiten of ons in bochten wringen om het een ander naar de zin te maken.

Is dit eenvoudig? Werkelijk? Ja en nee.

Nee, wanneer we ons laten leiden en leven door de wensen en verlangens van anderen, wat ieder mens in zekere zin toch stiekem doet, vooral als men teruggaat naar familie of vrienden die wel bij zijn of haar verleden hebben gehoord maar in de tussentijd niet gegroeid zijn. Vooral met feestdagen wordt dat vaak duidelijk. Herken je dat, dat je opeens lijkt te zijn teruggevallen in oude gedragspatronen die je had toen je 15 jaar was? Precies, dat bedoel ik dus.

Wees je ervan bewust, en wees vooral lief voor jezelf!

Ja, wanneer jij als persoon andere en vooral bewuste, positieve keuzes maakt die voor jou het beste zijn en vooral het beste aanvoelen. Wat bedoel ik daarmee? Je kan jezelf de volgende vragen stellen:

Wat is mijn grootste drijfveer?

Wat zou ik het liefste willen en waarom?

Wat zijn mijn drie hoogste waarden en waarom is dat zo?

Richt jezelf op de maan, zelfs als je mist, kom je nog steeds tussen de sterren terecht.

Alle teksten op deze website: Copyright © Erika Happyarts 2018, alle rechten voorbehouden.

Reageren is niet mogelijk.