Magenta, Leef Totaal in Kleur

Magenta, Leef Totaal in Kleur

Magenta, dieproze is een kleur die in sommige culturen en stromingen wordt beschouwd als de kleur van het hoogste bewustzijn, in plaats van purper. Paars komt dan in de plaats van indigo.

Magenta staat dan ook tussen purper en rood in! Het is een kleur die gaat om NIET-DOEN, je geest tot rust brengen, liefst in meditatie.

Kort geleden was ik op een prachtige expositie van Rainbowbuddha waarin de kunstenaar uitvoerig uitleg gaf over het magenta Nirvana bewustzijn, de hoogste staat van gelukzaligheid.

Vertaald naar onze gewone wereld: NIET-DOEN, met andere bewoording, meditatie voor mindfulness.

Waarom is dit zo belangrijk? 

In onze Westerse wereld zijn we doorgaans druk, druk, druk, en nog drukker. We vliegen, rennen, werken, doen, doen, doen, constant bezig zijn, presteren, plannen, en dat lijkt zelfs een statussymbool geworden in onze maatschappij. Want hoe drukker we zijn, hoe belangrijker we onszelf gaan voelen. En toch is dat allerminst vervullend.

Wat we ons echter niet realiseren, is dat we daardoor onderhevig zijn aan een constante stressfactor die op een gegeven moment hard toeslaat wanneer we niet regelmatig de broodnodige rust krijgen of nemen.

Je kan dit vergelijken met een sabeltandtijger die de hele tijd achter ons aanzit, zonder ophouden. DAT constante stress-niveau is wat we onszelf doorgaans aandoen, dag-in, dag-uit.

We weten dat het eigenlijk teveel is, wanneer we alweer een bepaalde opdracht aannemen, bovenop alles wat we al wilden en moesten doen. Maar we beseffen dit pas wanneer we alweer in de vakantie ziek zijn of instorten waardoor we niet het gevoel hebben dat we überhaupt vakantie hebben gehad of ervan genoten hebben. Integendeel, we komen uitgeput terug, want het was teveel maar het is al te laat want we hebben niet tijdig rust genomen of zelfs ingepland.

Om gelukkiger te worden, is het belangrijk om je grenzen aan te geven en bewust rust in te plannen, in je agenda. Zeg eens wat vaker nee, ook tegen leuke dingen. Die kunnen ook teveel zijn, geloof me.

Wanneer is de laatste keer geweest dat je gewoon met een boek in het park hebt gezeten en gewoon voor je hebt uitgestaard? Of dat je de tijd genomen hebt voor jouw creatieve hobby’s en hebt getekend of geschilderd? Waarschijnlijk veel te lang geleden!

Niets doen, gewoon kijken en genieten van eendjes, ganzen met kleintjes, kinderen die spelen, voorbijgangers die passeren. Zonder enig oordeel. Doe je dat wel eens? Ik kan het je van harte aanbevelen.

Wanneer zet je die mobiele telefoon uit? Alleen ‘s nachts? Leg je hem wel eens opzij? Er is ook leven naast de mobiele telefoon. In stap 5 ROOD heb ik al verteld om aan mobiel-minderen te doen. Hier een andere reden om de uit-knop van je toestel te gaan opzoeken!

Ook dit apparaat is letterlijk en figuurlijk een grote stoorzender en een constante overstelpende prikkel van je bewuste geest, maar ook van je onderbewuste geest. We krijgen immers dagelijks een flinke overdosis elektromagnetische straling die van zeer slechte invloed is op ons lichaam, denken, concentratievermogen. Dit kan zelfs tot ernstige slaapstoornis leiden en ziektes veroorzaken.

Onze aandachtsspanne gaat daarbij zienderogen achteruit waardoor we slechts 8 seconden onze aandacht kunnen vasthouden. Dat is minder dan een goudvis! Wat? 8 seconden, een goudvis kan 9 seconden focussen. Zo treurig is het met ons gesteld. Dat is toch te gek voor woorden?

En ja, ik ben zelf ook constant onderhevig aan straling want ik ben nog steeds aan mijn Godinnenroman aan het schrijven en meestal is dat met de iPad op schoot, weliswaar op een onderlegger van stevig plastic maar toch. Het is opvallend dat ik vaker keelpijn heb, mijn stem kwijt ben en zelfs geveld was door een zware griep, vier weken lang terwijl ik anders nooit ziek ben.

Bewust RUST opzoeken

Ben jij iemand die deze hele tekst tot hier gelezen heeft met volle aandacht? Dan ben je een van de weinigen.

Desondanks blijf ik bloggen en waardevolle teksten en boeken schrijven om mensen aan te sporen om veel meer te gaan lezen in echte fysieke boeken en de weg te vinden naar mindfulness en heartfulness, via meditatie, tekenen of schilderen, dans, yoga en zelfs tantra of een andere manier van je ‘monkey-mind’ tot rust brengen en innerlijke vrede te ervaren.

En het allerbelangrijkste als je hiermee net begint, is het volgende:

NIET oordelen over al die honderden gedachten die je hebt en daarnaast elke keer opnieuw je aandacht terugbrengen naar je buik en je ademhaling, telkens als je geest weer met je aan de haal gaat en jou overspoelt met die constante gedachtenstroom.

Volg vaker je natuurlijke energie. Leef in het huidige moment en leef totaal in kleur!

ADEM in en uit en kom bewust tot rust!

Schilderij, acryl op Palladium, Socrates Geens, copyright 2018.
Magenta Rainbowbuddha.
Reageren is niet mogelijk.