Stap 4. Paars: INTENTIE

Stap 4. Paars: INTENTIE

Paars: INTENTIE, Stap 4 naar Geluk

Paars, purper of Violet is de kleur van bewustzijn, de kosmische inspiratie, focus en intentie, aandacht richten op onze eigen innerlijke houding en verder ook doelbewuste keuzes maken. Purper is de kleur van de kruinchakra of de kroon (crownchakra) dus boven op ons hoofd.

De affirmatie die hierbij hoort, is: Ik weet. Ik denk, ik voel. Ik zet een bewuste intentie.

Wanneer wij beslissingen nemen en kiezen vanuit ons hart, vanuit onze intuïtie en onze achterliggende reden waarom, zullen we veel eenvoudiger de juiste stappen kunnen zetten naar ons uiteindelijke doel. En daar gaat het om. Wanneer je deze keuzes snel maakt en er niet of langzaam op terugkomt, dan heb je de formule voor groter succes in handen.

Het gaat niet zozeer in de manier waarop en de methode waarmee je je doelen bereikt, het gaat om wat jij wilt en waarom. Het gaat hierbij om de houding, intentie, het doel, de droom, wens of het verlangen, denken en voelen, intuïtie.

Een doel bepalen, is een bepaalde koers instellen, net zoals een GPS, en dan kies je liefst voor de snelste route in plaats van de kortste route, tenzij je graag van het landschap geniet.

Jij weet als mens immers niet hoe het zich gaat ontvouwen, want dat is aan het universum om dat te bepalen. Geloof me, dit gebeurt altijd op bijzondere en onverklaarbare, geniale wijze, die wij zelf met ons menselijk brein nooit hadden kunnen bedenken.
Richt daarom jouw focus en aandacht op WAT jij wilt en waarom, uitsluitend daarop.

Vragen die jij jezelf kunt stellen om dit eenvoudiger te maken:

  • Is dit doel, deze droom iets wat ik echt zou willen?
  • Wanneer ik dit doel bereikt heb, voelt dit dan goed?
  • Wanneer ik dit doel heb bereikt, word ik of mijn omgeving hier dan echt gelukkiger van?
  • Stel, ik krijg dit nu aangereikt, mijn droom of wens of mijn doel, zou ik het dan alsnog willen aannemen?
  • Kan ik ook gelukkig zijn zonder dat ik dit doel heb bereikt?

Wanneer je nee antwoordt op deze vragen, dan weet je dat dit doel niet in overeenstemming is met jezelf en met jouw omgeving of doelgroep. Zet het doel opzij en kom er nog eens op een later tijdstip op terug. Het spreekt voor zich dat het doel waarschijnlijk niet klopt en dus dat het bereiken van dit doel, wellicht niet goed is.

Wanneer jij wel ja kan antwoorden op al deze vragen, dan weet je dat het wel klopt en dat het goed is om ervoor te gaan met veel passie en enthousiasme. Dat werkt wel! Hoe groter de drijfveer erachter, hoe sneller zich de methodes en middelen zullen aandienen, bijna als vanzelf zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.
Wanneer het klopt, dan volgt vanzelf de motivatie om geïnspireerde actie te ondernemen.

Begin klein.

Een reis van 1000km begint altijd bij de eerste stap.

Mocht je toch vastlopen in de methode en de manier waarop, zet dan een hele kleine stap richting jouw doel, bijvoorbeeld: je wilt een bepaald prijzig buitenlands seminar volgen, koop dan een reisgids naar dat land of labels om aan je koffer te hangen. Haal gratis reisgidsen bij reisbureaus, ja, die bestaan nog.
Vind het plezier in het zetten van kleine stappen, of zet de volgende logische stap op weg naar jouw doel. Ga naar hun website, open de webshop, en vul het formulier in van de betaalpagina zonder dat je op betalen klikt. Zie jezelf met een enorm geldbedrag in de hand en zie jezelf juichen terwijl je bedenkt dat je op Schiphol staat en incheckt.
Dat is wat het grote verschil maakt!

Alle teksten op deze website: Copyright © Erika Happyarts 2018, alle rechten voorbehouden.

Reageren is niet mogelijk.