Stap 5. Rood: CONNECTIE.

Stap 5. Rood: CONNECTIE.

Rood: CONNECTIE, Stap 5 naar Geluk

De kleur rood is de kleur van het leven zelf en onze wortelchakra, het energiepunt wat aan de basis ligt van onze ruggengraat en onze seksuele kern vertegenwoordigt. Het is de kleur van rode aarde, die in sommige culturen nog steeds heilig is. De kleur rood is vuur, passie, hartstocht, begeerte, verlangen en natuurlijk de kleur van bloed.
Het is daarnaast een kleur die gaat over (het al dan niet ontbreken van) diepgewortelde veiligheid en zelfwaarde voor ieder mens.

Hoewel dit de eerste chakra is, heb ik er desondanks bewust voor gekozen om bij de Regenboogmethode bij de kleur groen te beginnen, aangezien groen de kleur van het hart is en daarbij van nature de meest neutrale kleur.

De affirmatie die bij rood hoort: I AM, Ik ben, ik ben veilig, ik ben het waard.

Het symbool wat ik supergoed bij passie en connectie vind passen, is de rode roos. Elke roos heeft in principe vijftien rozenblaadjes. Ja, ik heb ze geteld. Wanneer je er echter eentje uittrekt, valt de hele bloem uit elkaar omdat alle blaadjes verbonden zijn. Het is een oeroud symbool voor liefde, passie, verbinding en ook voor bescherming.
Elk blaadje op zich heeft weer een hartvorm.

Nieuwsgierigheid en enthousiasme is de eerste stap

Connectie is verbinding leggen met een persoon, een ander of met jezelf.
In dit geval gaat het om een relatie aangaan, in het bijzonder een prachtig partnerschap tussen een man en een vrouw, of de bestaande relatie aanzienlijk verdiepen voor allebei de partners.
Wanneer wij verbinding willen leggen, is het van belang om allereerst nieuwsgierig te zijn naar de ander of opnieuw nieuwsgierig naar jouw huidige partner te worden.

Nieuwsgierigheid heb je nodig om enthousiast te worden, dat gevoel van connectie en uiteindelijk passie te ervaren. Enthousiasme werkt aanstekelijk. Het geeft jou daarbij een unieke en bijzondere toegankelijkheid.

Vragen die jij jezelf kan stellen:

  • Wie is deze persoon nou eigenlijk?
  • Waar staat hij of zij voor?
  • Wat zou ik kunnen bijdragen in onze relatie zodat we ons allebei samen gelukkiger voelen?

Tweede stap: GEEF jouw volle en onverdeelde aandacht

Een connectie met iemand aangaan doe je in het echt, met echte mensen, en slechts zelden online of via sociale media. Zet daarom alle meldingen en push-berichten uit, en het volume op stil.
Leg daarbij eens wat vaker jouw mobiele telefoon of smartphone opzij. Ja, iedereen loopt hiermee, dat klopt, en jij wilt vast niet zoals iedereen zijn, toch?!
Afgezien dat het enorm irritant is, het is daarnaast ook nog eens allerminst respectvol en heel gevaarlijk op straat. Als dat allemaal niet voldoende reden is om dat ding opzij te leggen, laat ik dan een andere reden geven: Als jij niet kijkt en geen aandacht hebt in het verkeer, zien ZIJ jou ook niet.
Neem nou maar van mij aan, dat jarenlange pijn niet iets is wat je op jouw verlanglijstje wilt zetten…

Mobiel-minderen, is werkelijk het beste wat je voor jezelf en jouw vriendschappen en al jouw relaties kan doen, zeker als jij echte verbinding wilt met lieve mensen om je heen en met jouw dierbare of nieuwe vlam!

In mijn ervaring is online niet de beste plek om werkelijk verbinding te leggen en een relatie op te bouwen. Het is zelfs vaak lastig en frustrerend om met de juiste persoon een prettig gesprek aan te knopen, en dan vaak nog zonder enige diepgang, terwijl men toch anders zou verwachten.

Vrijwel al mijn meest fijne, leuke, langdurige, toffe vriendschappen of liefdesrelaties zijn allemaal ontstaan uit een spontaan contact, meestal vanuit wederzijdse interesse, op school, in een cursus of seminar waar we elkaar ontmoet hebben of gewoon in het dagelijkse leven in het park of een koffietent waar we op een of andere manier met elkaar in gesprek zijn geraakt. Is dat niet waar het leven om draait?

 

Teksten: Copyright Erika Happyarts 2018

 

 

Reageren is niet mogelijk.