Waarom dit Gelukblog?

Waarom dit Gelukblog?

WELKOM op deze kleurrijke website die gaat over gelukkig zijn en vooral jezelf beter voelen en gaandeweg gelukkiger worden, ondanks grote tegenslagen en lastige uitdagingen.

Gelukkiger zijn, gaat vooral om anders te leren omgaan met deze situaties, deze zelfs uiteindelijk te overstijgen waarbij we onze kracht en onze vreugde tegelijkertijd terugvinden en kunnen aanboren.

Waarom dit gelukblog? 

Het is me opgevallen dat veel mensen worstelen om zich daadwerkelijk goed te voelen, terwijl er bijna eindeloos veel mogelijkheden zijn tegenwoordig, mits men maar weet waar men het moet zoeken.

Toen ik jaren geleden een queeste ben gestart op zoek naar genezing na twee zware ongevallen, waren er voornamelijk Eng elstalige programma’s beschikbaar. Geweldige inspirerende en motiverende methodes waarvan ik enorm veel geleerd heb en opgestoken. Bepaalde technieken zijn helaas niet of slechts deels in het Nederlands vertaald.

De meest waardevolle elementen heb ik daarom bij elkaar gebracht als een uniek en kleurrijk geheel, een volledig eigen methodiek over gelukscreatie gekoppeld aan alle kleuren van de regenboog.

Daarbij bied ik een Nederlandstalige structuur want het is naar mijn mening belangrijk dat mensen het totaal kunnen begrijpen en veel doeltreffender kunnen toepassen. Dit is echter geen instant methode.

Een goede gewoonte van geluk maken

Zoals met alles waarvan men een goede gewoonte maakt, wordt het daarentegen steeds eenvoudiger om onszelf in zeer kort tijdsbestek beter en gelukkiger te voelen, en we meer rust en ontspanning gaan ervaren. Hoe vaker we iets doen, hoe sneller het immers in ons spiergeheugen zit. Wanneer het in ons spiergeheugen zit, letterlijk, hoe gemakkelijker we de oefening zullen kunnen uitvoeren,

Het wordt immers een automatisme, MITS we consistent oefenen en trainen, net zoals een sporter, een atleet of een musicus of danseres doet, met andere woorden, onophoudelijk, met een duidelijke regelmaat, zonder onderbreking en zonder uitzondering. Maar dat is niet het enige.

Het automatisme om een goede gewoonte van gelukkig zijn te maken, vraagt ook nog om het vergeten maar meest belangrijke aspect: plezier, vreugde, ervan genieten, los kunnen laten en ontspannen, met een zekere speelsheid de wereld tegemoet gaan.

Zonder het genieten is er geen lol aan, en als er geen lol meer aan is, wordt het algauw een sleur en een verplichting en een zware of geforceerde aangelegenheid waar niemand gelukkiger van wordt.

Zodra het een plezierig automatisme is geworden, wordt het pas werkelijk interessant en inspirerend.

Wat betekent dit voor jou?

Zou het niet geweldig fijn zijn als we met zijn allen een automatisme hebben  om gelukkiger te zijn omdat we iets moois voor onszelf zijn gaan scheppen? Hoe zou het voelen, om veel productiever te worden terwijl we veel meer genieten van het leven en doorgaans ontspannen zijn?

Wat zou dat voor jou betekenen? Rust, vrijheid, meer levensvervulling, minder stress, fijnere relaties met meer grandioze verbinding, meer liefde, grotere passie, een open hart?

Wat zou het betekenen om jezelf te kunnen zijn, omdat jij als fantastisch persoon jezelf hebt gevonden? En dat je kan zeggen, ik heb mezelf opnieuw uitgevonden en die persoon in de spiegel is mijn beste vriend, mijn beste vriendin!

Zodoende bied ik hier een kleurrijke methodiek aan middels boeken, cursussen en coaching, die mensen helpt om steeds gelukkiger te worden en die gelukspier te trainen totdat dit geluksgevoel een blijvende gewoonte is en een glimlach op ieders lippen teweegbrengt omdat het opeens wel ervaren wordt als instant.

Het is mijn intentie om iedereen een fijn stappenplan aan te reiken waarmee men zelf aan de slag kan gaan of met mij samen in een vooraf vastgestelde periode van coaching of training.

Binnenkort meer hierover.

Heb je vragen? Neem dan vooral contact met mij op.

Ik wens jou veel plezierig geluk toe.

Erika Happyarts

Alle teksten op deze website: Copyright © Erika Happyarts 2018, alle rechten voorbehouden.

Reageren is niet mogelijk.