Stap 2. Wat breng je tot uiting?

Stap 2. Wat breng je tot uiting?

In de wereld waarin we leven wordt er aan de ene kant heel veel gepraat, overlegd, gechat en er worden veel gesprekken gevoerd maar wanneer communiceren we nou eigenlijk vanuit ons hart en zijn we ons bewust van onze manier van onszelf uiten en tot uiting brengen?

Zodra we echter ons bewustzijn willen vergroten en versterken, is het van belang om bijna letterlijk stil te staan bij onze manier van onszelf uitspreken en dat op een respectvolle en evenwichtige manier te doen.

De vraag is: zijn we ons werkelijk bewust van onze uitspraken en woordkeuze en de effect daarvan op onszelf, dat wat we aantrekken, zowel op positief gebied maar ook op negatief gebied? Zijn we ons daarbij bewust van het effect op de langere termijn en in alle relaties die we aangaan in ons leven?

THINK

Een eerste stap is de THINK-methode gaan toepassen: dat betekent dat je je bewust bent van dat wat je zegt en hoe je jezelf presenteert waarbij je bij jezelf nagaat of jouw opmerking of antwoord werkelijk bijdraagt aan een goede relatie of aan het positieve gevoel wat de ander over je heeft.

Nee, het gaat niet zozeer over de ander tevreden stellen. Het gaat erom om een intentie te zetten dat je iets positiefs bijdraagt aan elk gesprek met een familielid, een vriend, vriendin, kennis, collega, partner of toekomstige partner, of zelfs tijdens een eerste date, telkens opnieuw. Het is veel eenvoudiger om verbinding te leggen wanneer je jouw hart daarin laat leiden.

THINK: Dat wat je nu wil zeggen, is dat:

  • True, waar? Klopt het?
  • Helpful, helpt dit?
  • Inspiring, inspirerend?
  • Necessary, noodzakelijk?
  • Kind, koesterend?

Is je antwoord: Nee, of deels? Vraag jezelf dan af hoe jij jezelf zou voelen als die andere persoon dat aan jou zou zeggen. Grote kans dat jij het zelf als onprettig, kwetsend of zelfs beledigend ervaart, en dus is het verstandig om dit voor jezelf te houden en jezelf bewust te zijn van jouw eigen patronen en waarom je dit wil zeggen.

Ja? Communiceer dit vooral naar de andere persoon.

Hiermee schep je zelf een voedingsbodem voor een tof, fijn, waardevol,  prettig, boeiend, inspirerend contact en dat willen we uiteindelijk allemaal. Dus breng tot uiting wat je zelf wil ervaren! Dat werkt doorgaans het best.

Heel veel warmte en vreugde toegewenst. Erika Happyarts.

Reageren is niet mogelijk.